Thuiswerken versus Teamgevoel

Team PBN
Rick Slabbers

Thuiswerken versus Teamgevoel

Door Corona zijn, in een sneltreinvaart, de voor- en nadelen van thuiswerken ervaren en duidelijk geworden. Onderzoek wijst uit dat thuiswerkers over het algemeen productiever zijn en efficiënter werken. Zij melden zichzelf ook minder vaak ziek en hebben een betere balans tussen werk en privé. Tegelijkertijd is thuiswerken ook direct kosten besparend; het vergt minder kantoorruimte en bespaart -reistijd en  -reiskosten. Thuiswerken zal dan ook na Corona populair blijven. 

Maar er is ook een keerzijde van deze medaille. Onderzoek wijst namelijk ook uit dat thuiswerkers te veel eten, zich storen aan gezinsleden en minder bedrijfstrouw zijn. Ook ervaren zij minder werkplezier, missen de professionele interactie en de informele coaching bij het koffie apparaat. Er is een schreeuwend behoefte aan informeel contact. Het ontbreekt  aan elkaar motiveren en stimuleren, elkaar echt kennen, het “wij” gevoel, het erbij horen, het samen winnen en verliezen, het “team” gevoel.

Thuiswerken is goed voor de medewerker en het bedrijf maar er moet dan wel extra geïnvesteerd worden in “live” ontmoetingen. Gezamenlijke informatiedagen, kennis delen, informele bijeenkomsten, samen plezier maken, elkaar uitdagen. Als je niet uitgedaagd wordt leer je niets. Elkaar verbinden en motiveren is een noodzaak. Ga op zoek naar de ideale balans tussen Thuiswerken en Teamgevoel.

Faciliteer thuiswerken optimaal maar faciliteer en organiseer ook met regelmaat bijeenkomsten om aan de teamspirit te werken. Deze bijeenkomsten zijn noodzakelijk om werknemers aan elkaar- en aan het bedrijf te binden. Investeer in teamonderhoud, dit is een nuttige- en noodzakelijke lange termijn investering. Zorg voor plezier want alleen als je plezier in je werk hebt ben je bereid om telkens weer opnieuw te presteren. PBN helpt je daar graag mee, Corona-proof natuurlijk.

Rick Slabbers PBN


Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.