Tussenjaar: dé investering in jezelf

Team PBN
Amber Slendebroek

Als eindexamenkandidaat zit je midden in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je gaat nadenken over jouw rol in de wereld en wat je kan betekenen voor anderen. Je krijgt nieuwe kijk op dingen én hebt behoefte aan het nemen van eigen beslissingen.

Toen ik klaar was met mijn HAVO was ik 16 jaar. De wereld lag aan mijn voeten, maar ik besloot direct een HBO-studie te gaan doen. De studie was fantastisch, toch zat ik niet helemaal op mijn plek. Simpelweg voelde ik mij te jong, ging niet mee uit in Amsterdam, niet iedereen snapte mij…

In deze levensfase is het nog niet voor iedereen weggelegd om grote keuzes over je toekomst te maken. Hoe kan je een studie kiezen als je zelf nog niet weet wat je wilt? Dit gevoel van onwetendheid en kwetsbaarheid is heel normaal. Veel verantwoordelijkheden komen er tegelijk op je af, een nieuw hoofdstuk begint. Juist in deze periode van je leven is het belangrijk om aan jezelf te denken en niet zomaar met de menigte mee gaan en een ‘random’ studie te kiezen zonder daar voor 100% achter te staan. Dit zou enorm zonde zijn. 34% van de leerlingen doet een andere studie dan hun eerste keus.

Toen ik op mijn 17e de opleiding bij PBN volgde ging er een wereld voor mij open. Lekker buiten bezig zijn en lol maken met je collega’s. Een betere leeromgeving kon ik niet wensen. Door de modder mountainbiken of kanoën in het zonnetje, en dat noemen ze dan werk! De grootste les die ik heb geleerd is nadenken waarom je iets doet. Dat heeft mij ook veel gebracht in het dagelijkse leven. Verder krijg je veel verantwoordelijkheden en vrijheid. Samen met collega’s, die eigenlijk meer voelen als vrienden, maak je een beleving voor een klant. Ik kan je vertellen: dat is een van de beste dingen die er zijn. Werken bij PBN is een investering voor de lange termijn. Alle skills die ik bij PBN heb opgedaan kan ik meteen vertalen naar mijn studie. Naast dat je veel ervaringen opdoet is het ook een stuk leuker en uitdagender dan een supermarktbaantje.


Traject tussenjaar

In traject tussenjaar bij PBN ligt de wereld aan je voet! Je gaat aan de slag je op unieke locaties in Nederland en België. Je leert voor een groep staan, je krijgt steeds meer zelfvertrouwen door de positieve ervaringen van klanten, je leert omgaan met leiding geven & je komt erachter waarom je dingen doet! Met traject tussenjaar spaar je geld voor jou reisavontuur. Kortom een goede basis voor alles wat komen gaat.

Vroeger dacht men een tussenjaar, dat is weggegooide tijd. Integendeel, als je jezelf plaatst op plekken buiten je comfort-zone, zal je jezelf beter leren kennen. Je zal jezelf tegenkomen, fouten maken en ervan leren. 

Dare to choose different! Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.