Leer de mens achter de collega kennen

De docenten teamdag is een intensieve kennismaking waarbij je elkaar op een totaal nieuwe manier ervaart en inzicht krijgt in de talenten van je collega’s. Doordat je elkaars talenten ontdekt en ervaart dat je samen verder komt, ontstaat er meer waardering voor elkaar. Dit maakt de docenten teamdag tot een waardevollen no-nonse training voor het onderwijs.

Geen toeschouwer maar speler

Herkenbaar dat mensen zich afzijdig houden, zich niet uiten en schijnbaar niet bijdragen? Dat is een keuze, van de persoon en van het team. Door te oefenen met gedrag en feedback leer je iedereen betrokken te houden en kom je verder. Je ervaart de gezamenlijke kracht van het team.


De docenten teamdag zorgt voor:

- Betere feedback geven en ontvangen

- Werken aan vertrouwen

- Herkennen en waarderen van verschillen

Niet mopperen maar opperen

De opdrachten zijn zo vorm gegeven dat je alleen kunt slagen als iedereen zich achter het doel schaart. Het fysieke karakter van de opdrachten dwingt tot een gezamenlijke aanpak en consensus. De opbouw van de teamdag nodigt uit om input te geven aan het team (waar soms mensen de neiging hebben de zijlijn te kiezen), waardoor iedereen betrokken is.

"We hadden een heerlijke dag samen en ook nog eens veel geleerd"


Perfect voor docenten: Learning by doing  

De docenten teamdag is een trainingsprogramma waarbij je leert door te doen. De activiteiten demonstreren hoe jij en je collega’s gewend zijn om samen te werken. Met onze begeleiders analyseer en evalueer je de manier van samenwerken met uitgekiende evaluatie methodieken.

Om te slagen, moet iedereen de handen uit de mouwen steken. Eén voor allen en allen voor één.

UITDAGINGEN VERBINDEN

Laat je uitdagen

Je leert jezelf en anderen beter kennen door uitdagingen aan te gaan

Een uitdaging geeft respect en vertrouwen, de basisvoorwaarden voor niet alleen goede vriendschappen, maar ook om goed te kunnen samenwerken en sterker te worden als team. Met avontuurlijke activiteiten gebeurt er met deelnemers altijd iets extra’s, iets bijzonders. Wat een uitdaging is en hoe een avontuur beleefd wordt is per individu verschillend.


Locaties

In principe kan de teamdag overal plaatsvinden, maar een bijzondere locatie helpt enorm voor de juiste mindset. PBN heeft deze locaties en denkt graag mee

ardennen

Programma Docenten teamdag

De teamdag is mogelijk als dag of dagdeel, hier alvast een voorbeeld voor een dagprogramma:

09:00
Welkom, koffie en introductie

Kennismaking met het team, informatie over de bijzondere locatie en het programma

09:30
Nul meting, introductie teamrollen

Mensen zijn verschillend, graag maken wij dat zichtbaar d.m.v. methode om snel inzicht te krijgen in de talenten van de collega's

10:00
Teamopdrachten, learning by doing

Invulling is in overleg te bepalen afhankelijk van de doelstellingen, 80% van de tijd zijn we lekker bezig met groepsdynamische opdrachten. Daarnaast is er tijd voor telkens een korte review.

12:00
Heerlijke lunch

Wij gaan voor gezond en lekker, vraag naar de mogelijkheden voor de invulling

13:00
Vervolg teamopdrachten


16:00
Grande finale met alle teams en wrap-up

Bij grotere groepen werken we met meerdere teams. Hier zorgen we dat de teams onderling ook van elkaar leren en nieuwe inzichten krijgen.

17:00
Borrel en afsluiting

Informeel napraten, cooling down van het programma en even tijd om alles een plekje te geven. Indien mogelijk is het ook aan te raden om de dag met elkaar nog iets te verlengen door een diner toe te voegen aan het programma.

Investering

Docenten teamdag (incl. materialen, voorbereiding en begeleiding)

€ 115,- p.p.

Koffieontvangst met lekkers

€ 4,50 p.p.

Lunchbuffet

€ 14,50 p.p.

Consumpties gedurende de dag (non-alcoholisch)

€ 7,- p.p.

Afsluitende borrel (bier, fris, wijn)

€ 9,- p.p.p.u.

Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl