PBN EHBO Cursussen

Erkend MFFA Europe trainingscentrum

Waarom PBN?

Bij PBN weten we van aanpakken. Al ruim dertig jaar organiseren en begeleiden we evenementen in binnen- en buitenland. Bij PBN werken we met een ervaren team, bestaande uit voornamelijk gediplomeerde HBO-afgestudeerde sportdocenten. De expertise op het gebied van sport, beweging en lesgeven, zie je ook terug in de EHBO-cursussen die we aanbieden. Dat maakt PBN de perfecte aanbieder van EHBO-cursussen voor bedrijven, werknemers en ondernemers in de sport.

Organisaties, waaronder de KVLO, de Aikido-bond, HvA sportkunde, de ALO Amsterdam en diverse scholen gingen jullie al voor door te kiezen voor een EHBO-cursus verzorgd door PBN.

MFFA EUROPE ®

PBN & MFFA Europe

PBN is een erkend trainingscentrum van Medic & Fire First Aid Europe. Vanuit deze rol organiseert PBN diverse EHBO cursussen voor bedrijven en particulieren. Het certificaat, 'Eerstehulpverlener allround', dat wij uitgeven, wordt internationaal erkend en is gelijkwaardig aan het Rode Kruis certificaat.

MFFA wil eerstehulpverlening en reanimatie onderwijs (inclusief het gebruik van de AED) in de breedste zin van het woord promoten en toegankelijk maken voor een breed publiek. Zodat op het moment dat het er echt toe doet, er daadwerkelijk hulp kan worden geboden door goed getrainde eerste hulpverleners. 

'Door de samenwerking met vakspecialisten hebben wij voor vele branches en beroepsgroepen in binnen- en buitenland een specialistisch cursusaanbod ontwikkeld: op maat gemaakt cursusmateriaal voor bedrijven, vakorganisaties, onderwijsinstellingen, evenementenorganisaties en sportbonden'. (MFFA, 2020)

De basiscursus

PBN biedt de EHBO cursus 'Eerstehulpverlener Allround' aan. Deze wordt gegeven door HBO-afgestudeerde sportdocenten met ervaring op het gebied van EHBO en training. Deze cursus beslaat volgens internationale richtlijnen meerdere dagen, waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Basic Live Support
 • Werken met een AED
 • Reanimatie
 • Ziektebeelden

De nadruk bij de cursus ligt vooral op praktische oefensituaties, welke worden ondersteund door videobeelden en verbale instructie. De deelnemers van deze cursus worden uiteindelijk beloond met het certificaat 'Eerstehulpverlener Allround'. Op verzoek stellen we een gespecialiseerde cursusaanbod samen, waarbij er verdieping wordt gegeven op bijvoorbeeld:

 • Sportongevallen
 • EHBO voor kinderen
 • Specifieke ziektebeelden

Handig om mee te nemen naar de cursus:

 • Notitieblok en pen
 • Lunchpakket 
 • Cursusmap (indien in bezit)
 • Pasje met registratienummer (indien in bezit)

EHBO Retraining

Voor iedereen die al in het bezit is van een geldig MFFA©-certificaat, bieden wij een EHBO retraining aan. Ook als je al een certificaat van een ander instituut hebt, kan je hieraan deelnemen. Deze retraining beslaat één dag waarin de belangrijkste onderwerpen weer worden doorgenomen, zodat jij als hulpverlener precies weet wat je moet doen wanneer het telt.

EHBO voor particulieren*

PBN biedt jaarlijks een aantal retrainingen aan die voor iedereen toegankelijk zijn. De cursussen van 2020 vind je hieronder:

Avondcursus 15 & 17 juni 2020

Zaterdag 25 juli 2020

Zondag 29 november 2020

Klik op de link voor meer informatie en om je op te geven.

De retraining kost 100,00 euro p.p. Als je eerder een certificaat bij een ander instituut hebt behaald, betaal je éénmalig €30,00 extra voor je MFFA-registratie en cursusboek.

*Studenten en buitensportinstructeurs van PBN kunnen deze cursus tegen gereduceerd tarief volgen. Neem hiervoor contact op met PBN.

EHBO voor bedrijven

Voor groepen vanaf 10 personen*, biedt PBN een EHBO cursus geheel op maat aan. Afhankelijk van jullie doelgroep en beschikbaarheid, stellen wij een cursus voor jullie samen.

Hieronder vind je het kostenoverzicht en lees je hoe je een vrijblijvende offerte aanvraagt.

*PBN brengt altijd minimaal 10 deelnemers in rekening

EHBO

Kostenoverzicht per eenheid*

Basiscursus EHBO incl. cursusmateriaal & certificaat p.p.

€130,00

Retraining EHBO incl. certificaat p.p.

€100,00

Cursusboek en administratiekosten p.s.

€30,00

Reiskosten en reistijd per k.m.

€0,75

Boekingskosten per groep

€25,00

Meerkosten bij spreiding over 2 cursusdagen (bij retraining)

€300,00

* de genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en gelden voor 2020

Offerte aanvragen

Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen door een mail te sturen naar marit@pbn.nl of te bellen met 020-6263600. PBN probeert binnen enkele werkdagen te reageren met een vrijblijvende offerte. Geef in ieder geval in je aanvraag aan:

 • De voorkeursdatum waarop de cursus plaatsvindt*
 • De locatie waar de cursus plaatsvindt
 • Het aantal verwachte deelnemers
 • Gaat het om de basiscursus of een EHBO retraining?
 • De doelgroep van jullie medewerkers (bv. kinderen, volwassenen, gehandicapten)

*PBN kent een hoog- en een laagseizoen i.v.m. de buitensportbranche. Het kan zijn dat vanwege drukte een voorkeursdatum in het hoogseizoen (april t/m oktober) niet mogelijk is.

Boek direct online