Mountainbiken met TeamPBN

Zelfstandig mountainbiken, maar met materiaal, routevignet & complete instructie door TeamPBN voor €35,-

Ook tijdens de lockdown

De mountainbikes zijn nog even in Nederland voordat ze terug gaan naar de Ardennen. Deze laatste keer staan we op de Utrechtse heuvelrug bij route Austerlitz/ Zeist. Hier kun je namelijk prachtig mountainbiken in een bosrijke omgeving met uitdagende routes en mooie singletracks. TeamPBN zorgt voor de materialen, routevignet & complete begin instructie door onze ervaren en gecertificeerde instructeurs. Na de instructie kun je zelfstandig met je eigen gezelschap de route gaan fietsen.

TeamPBN staat klaar met de mountainbikes op:

  • Zondag 18 april - route Austerlitz/ Zeist


UTRECHTSE HEUVELRUG

Austerlitz & Zeist

Mountainbike route Austerlitz Lengte: 15,8 km, 80 hoogtemeters

Te combineren of los van elkaar te fietsen

Mountainbike route Zeist Lengte: 15,8 km, 141 hoogtemeters

Niveau: Beginner & gevorderd

Verzamelpunt: Dorpsplein 1, Austerlitz

Datum: zondag 18 april

Startijden: 10.00 - 12.00 & 13.00 - 15.00 uur


MOUNTAINBIKEN

Singletracks

De routes bevatten leuke singletracks, dit zijn smalle en vaak slingerende paden die in een vloeiende beweging tussen de bomen door lopen. Vaak met boomstronken en -wortels, kuilen en scherpe bochten die het een technische uitdaging kunnen maken.

Mag ik mijn eigen mountainbike meenemen?

Ja, wanneer je in het bezit bent van een eigen mountainbike mag je deze uiteraard meenemen. De personen zonder eigen mountainbike kunnen deze bij PBN huren.

Let op, er is een vignet nodig voor de routes op de Utrechtse Heuvelrug.

Waarom een routevignet en waar kan ik deze kopen?

De terugtredende overheid en de bezuinigingen hebben tot gevolg dat er minder geld is voor natuur én voor recreatie. Er is alleen nog geld voor basisvoorzieningen als wandelpaden en fietspaden. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Staatsbosbeheer en Utrechts Landschap beschikken niet over middelen om voor ons speciale mountainbike routes aan te leggen. Voor allerlei voorzieningen geldt tegenwoordig een eigen bijdrage. Deze bijdrage is in de vorm van een vignet.

Het vignet kost 7,50 euro en is een (kalender)jaar geldig op alle routes, zoals vermeld op de website van mountainbike Utrechtse Heuvelrug.

Verkooppunten voor een vignet zijn te vinden op https://mtb-utrechtseheuvelrug.nl

Is het parcours geschikt voor kinderen?

Ja, onder begeleiding van een volwassene zijn onze parcours, aangemerkt als niveau beginner, goed te fietsen voor kinderen. Wij hebben een beperkt aantal kinderfietsen beschikbaar voor kinderen vanaf 1.35m. Deze zijn alleen telefonisch te reserveren (020-6263600).

Kan ik ook op een ander tijdstip starten?

Nee, wij hebben starttijden om 10.00 uur en 13.00 uur.

Afhankelijk van het aantal boekingen gaan wij de starttijden indelen om drukte te voorkomen en iedereen de ruimte te geven. De starttijden worden enkele dagen vooraf gemaild.

Mag ik twee rondes fietsen?

Ja, de mountainbike verhuur is voor twee uur. Wanneer jullie fanatieke en getrainde mountainbikers zijn met een hoger tempo is het mogelijk de ronde twee keer te fietsen. Onze tip, kom na de eerste ronde even langs bij de PBN instructeurs om te controleren hoe lang jullie nog hebben.

Kan ik Zeist en Austerlitz makkelijk combineren?

Ja, er is een knooppunt aangegeven op beide routes waarbij je door kunt gaan op dezelfde route of kunt kiezen over te gaan op de andere en zo een langere ronde te fietsen.

Komen er nog nieuwe data en routes?

Voorlopig niet, onze mountainbikes gaan weer terug naar de Ardennen voor onze programma's in België.

Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl