Teamleden die elkaar echt kennen presteren beter

Team PBN
Rick Slabbers

Hoe leren we elkaar écht kennen?

 Ontdek het door gezamenlijke ervaringen;

Wanneer we willen weten wie iemand daadwerkelijk is, is samen een biertje drinken niet genoeg. Om het ware karakter en de persoonlijkheid van iemand te begrijpen, moeten we deze persoon in actie zien, in situaties die zowel mentaal als fysiek uitdagend zijn. Hier komt het belang van gezamenlijke ervaringen naar voren.

Het delen van ervaringen, vooral die ons uit onze comfortzone halen, kan een diepere laag van begrip tussen individuen onthullen. Wanneer we samen een uitdaging aangaan, zijn we genoodzaakt om samen te werken, overleg te plegen, beslissingen te nemen en elkaar te vertrouwen. Dit zijn allemaal elementen die cruciaal zijn om de ware aard van een persoon te leren kennen.

Activiteiten die het ware zelf onthullen. Organiseer activiteiten waarbij de deelnemers afhankelijk zijn van elkaar. Denk bijvoorbeeld aan;

Teamwork activiteiten: Dit soort activiteiten vereist communicatie, vertrouwen en soms zelfs fysieke ondersteuning. Hier moeten deelnemers samenwerken, logisch nadenken en snel beslissingen nemen onder druk.

Adventure & Outdoor activiteiten:  Afhankelijk van de elementen en elkaar, zal men strategieën moeten ontwikkelen, middelen delen en samenwerken om een doel te bereiken. Het echte karakter van een persoon komt vaak naar voren wanneer hij of zij uit zijn of haar comfortzone wordt gehaald. Door deelnemers te plaatsen in onbekende of uitdagende situaties, worden ze gedwongen om op een authentieke manier te reageren, wat een duidelijker beeld geeft van hun ware aard.

De voordelen van dieper begrip;

Wanneer we elkaar beter kennen en begrijpen, wordt samenwerken een stuk eenvoudiger. Misverstanden worden verminderd, vertrouwen wordt opgebouwd en teams worden effectiever. Zo simpel is het.

Conclusie;

Om effectief te kunnen samenwerken moet je elkaar écht kennen. Dus de volgende keer dat je overweegt om een programma te organiseren om je team effectiever te maken, denk dan aan het creëren van een gedeelde ervaring. Door samen uitdagingen aan te gaan, krijg je niet alleen een beter inzicht in de persoonlijkheid en het karakter van de ander, maar bouw je ook sterkere, meer authentieke relaties op. Daar heb je in de praktijk veel plezier van. Durf elkaar beter te leren kennen.


Mailen, bellen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.