Team-management in een race tegen de klok

Opgesloten op een eiland, in 1 van de mysterieuze ruimtes van het Fort. Aan de verschillende teams de opdracht om alle missies zo goed en snel mogelijk te volbrengen en de ontbrekende puzzelstukjes van de Great Escape te vinden. Samen met je team dwaal je door het ondergrondse gangenstelsel van het fort. Om te ontsnappen, moet je het mysterie oplossen. Binnen 240 minuten! Met puzzels en raadsels, fysieke en mentale uitdagingen en individuele en samenwerkingsopdrachten. Elk teamlid is nodig om het mysterie te ontrafelen.

Op plekken waar vroeger soldaten vochten voor Koningin en Vaderland, strijdt je nu met je eigen team. Wie vormt er een eenheid? Wie vindt The Great Escape en mag als eerste vlaggen voor vrijheid?


Forteiland

Schepen van over de hele wereld varen voorbij, de haven van IJmuiden draait op volle toeren en aan de Noordzijde is de Tata Steel industrie 24/7 aan de gang. Precies in het midden van deze dynamische omgeving ligt Forteiland IJmuiden, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. In vervlogen tijden een voortreffelijke locatie om Nederland te beschermen tegen de vijand. Nu dient het als een prachtig decor voor The Great Escape.

De koepelzaal met muurschilderingen, het enorme gangenstelsel, de omliggende bunkers en het buitenterrein vormen de achtergrond voor het oplossen van het mysterie. Op ieder stukje van het 4 hectare grote eiland voel je de spanning van vroeger. Die adrenaline kun je goed gebruiken voor alle verrassende missies die de teams te wachten staan.

Programma

  • Na ontvangst varen we over met de Koningin Emma naar het Forteiland, daar worden alle teams opgesloten in de authentieke manschapruimtes in het Fort en begint de tijd te tikken.
  • De teams hebben vanaf dan 240 minuten om het mysterie op te lossen.
  • Samenwerken, gebruik maken van elkaars kwaliteiten, keuzes maken, taken verdelen en communiceren.
  • Weten alle teams op tijd te ontsnappen?
  • De Great Escape kan uiteraard worden afgesloten met een borrel en een diner of beginnen met een meeting in de ochtend.

Eten en Drinken

Op onze menukaart vind je verschillende lunches, een hamburgerbar, diverse BBQ's tot een 5-gangen shared dining. Onze producten komen zo veel mogelijk uit het seizoen en uit de regio. We houden uiteraard rekening met dieetwensen. 

Arrangementen

4-uurs Arrangement The Great Escape € 110,50 pp. (vanaf 40 personen)

Inclusief: Boot, entree tot eiland, koffieontvangst met koeken, The Great Escape, alle consumpties, Unesco bijdrage en borreluur met bittergarnituur

5-uurs Arrangement The Great Escape € 131,- p.p. (vanaf 60 personen)

Inclusief: Boot, entree tot eiland, koffieontvangst met koeken, The Great Escape, alle consumpties, Unesco bijdrage en DIY Burger Bar

6-uurs Arrangement The Great Escape € 147,50 p.p. (vanaf 40 personen)

Inclusief: Boot, entree tot eiland, koffieontvangst met koeken, The Great Escape, alle consumpties, Unesco bijdrage en smakelijke BBQ

Kostenoverzicht

Bootovertocht en bootsupport

€ 9,50 p.p.

Entree Eiland

€ 17,50 p.p.

Bijdrage herstel Unesco monument

€ 3,50 p.p.

Koffie ontvangst met koeken van Boulangerie Oscar

€ 5,50 p.p.

Koffie/thee/fris tijdens het programma

€ 6,- p.p.

The Great Escape (incl voorbereiding, organisatie en begeleiding).

€ 55,- p.p.

Barbecue

€ 32,50 p.p.

Uitkoop tijdens diner (2 uur, bier/fris/wijn)

€ 18,-

Vraag vrijblijvend offerte aan, alle prijzen zijn excl. btw

Veelgestelde vragen

Hoeveel deelnemers zitten er in 1 team?

We werken in teams van 6-8 personen

Is The Great Escape geschikt voor iedereen

De locatie en het programma spreekt voor iedereen tot de verbeelding, echter The Great Escape is ontworpen voor zeer competitieve teams. Houdt je wel van competitie maar hoeft het niet op het "scherpst van de snede" dan is onze Fortdiscovery een sterk programma.

Is The Great Escape ook leuk voor minder actieve deelnemers?

Ja, zeker! Binnen 240 minuten krijgen de teams een gevarieerd aanbod aan activiteiten voorgeschoteld. Er zijn grensverleggende activiteiten voor de durfals, orientatie en puzzelopdrachten voor de slimmeriken en opdrachten die als team aangepakt moeten worden. Iedereen kan ingezet worden daar waar zijn of haar kracht ligt. Er moet op de juiste wijze gebruik gemaakt worden van ieders kwaliteiten om te kunnen ontsnappen.

Wat zijn het minimum en maximum aantal deelnemers voor The Great Escape?

We gaan uit van minimaal 40 deelnemers om The Great Escape te kunnen organiseren. In totaal kunnen we 12 teams van 8 personen tegelijk laten deelnemen, dus de max is 96 personen in een dagdeel.

Vanaf waar varen we over naar het Forteiland?

Parkeren kan kosteloos bij de Kop van de Haven in IJmuiden, daar worden jullie opgewacht door onze gastheer en varen we in 5 minuten naar het Forteiland (voor eventuele calamiteiten en/of laatkomers ligt onze boot "De Fortwachter" stand-by).

Ik wil The Great Escape graag combineren met een vergadering of een borrel en diner, kan dit?

The Great Escape kan prima gecombineerd worden met andere arrangementen die we aanbieden. Zo kan de dag starten met een meeting in een van onze zalen. Na de lunch starten we dan met The Great Escape om de middag af te sluiten met een borrel en een diner verzorgd door onze chef. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Ik ben op zoek naar een geschikte invulling voor een inhoudelijke teamtraining, is The Great Escape hiervoor geschikt?

The Great Escape is bij uitstek een geschikt programma voor een training of selectie programma. Er wordt veel van een team gevraagd qua samenwerking, communicatie, verdelen van rollen, overzicht houden en vertrouwen op elkaar. Daarnaast zorgen alle uitdagingen er voor dat de deelnemers hun echte gedrag laten zien en dat ze zich niet kunnen verschuilen. Ideaal dus om te zien hoe de deelnemers in een team functioneren en welke kwaliteiten ze hebben. Uiteraard is The Great Escape ook gewoon te boeken als je op zoek bent naar een middag vol fun en avontuur!

Hoe kom ik er?

Zie hiervoor de routebeschrijving hieronder op de pagina.

Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.