3 redenen om te kiezen voor een avontuurlijk event

Team PBN
Rick Slabbers

Eerlijk is eerlijk. Het organiseren van een team event is vaak net zo lastig als het plannen van een familie-uitje. Je hebt niet alleen te maken met mensen van verschillende leeftijden, ook heeft iedereen andere interesses. Terwijl de één het liefst de weekenden actief doorbrengt, kiest de ander liever voor een horizontale houding: op de bank. Je bent daardoor minder snel geneigd te kiezen voor een avontuurlijk event. Toch is dat de moeite waard. Om de volgende drie redenen:

Je leert elkaar écht kennen

Avontuurlijke events halen mensen uit hun comfort zone. Dat is in het begin misschien even ongemakkelijk, maar het schept direct een band als je iemand hebt om de zenuwen mee te delen voor een trapezesprong van elf meter. Het verleggen van grenzen zorgt ervoor dat mensen zich écht laten zien. Want waar het op een borrel makkelijk is om jezelf anders voor te doen, is dat op een avontuurlijk event niet vol te houden. En omdat je team 100% zichzelf is, weet je precies wat je aan elkaar hebt. Er ontpoppen leiders en planners. Doeners en strategische denkers. En van die kennis maak je op de werkvloer ook meteen handig gebruik.

Je werkt aan innovativiteit en creativiteit

Natuurlijk betekent een avontuurlijk event niet automatisch dat je enkel en alleen extreme sporten beoefent. Je verlegt ook grenzen wanneer je voor iedereen onbekende teamopdracht uitvoert, een braingame kraakt of uit een escaperoom moet ontsnappen. Stuk voor stuk activiteiten die een beroep doen op je creativiteit en innovativiteit. Ook deze eigenschappen komen de samenwerking ten goede. Zowel tijdens het event als op het werk. Want als je gebruikmaakt van elkaars kwaliteiten en elkaar stimuleert in oplossingen te denken, wordt je werk net zo innovatief als je ideeën.

Je voorkomt trouble on the way

Dit is een belangrijke reden voor bedrijven die vaak met projectteams werken. Teams waarvan de samenstelling vaak verandert, maar waar wel binnen korte tijd harde doelstellingen behaald moeten worden. Juist bij die teams - al profiteert werkelijk ieder ander team er ook van - is het belangrijk om te starten met een avontuurlijk event. Omdat je in zo’n korte tijd elkaar leert kennen en op elkaar ingespeeld raakt, voorkom je vele irritaties en blokkades later in het proces. In minimale tijd leer je het maximale uit jezelf en je collega’s te halen. Bovendien deel je samen een herinnering waar nog vele borrels over gepraat zal worden. Daar zijn borrels dan wél goed voor.

Durf te kiezen voor een event waarbij grenzen verlegd worden.


Rick Slabbers, Directeur PBNMailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.