Avontuurlijk Forteiland

Leukste dagje uit voor het hele gezin, voor maar €18,50 p.p. incl. bootovertocht

Stoere Doe-Dag op het Forteiland

Stap aan boord! Het Avontuur kan beginnen. Met de boot de haven in voor de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. Even iets heel anders, lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Over het eiland struinen op zoek naar verborgen dukaten. of dwalen door de ondergrondse gangen van de bunkers. En houd je van historie, dan kan je hier je hart ophalen. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Op ieder stukje van dit imposante verdedigingswerk trilt de spanning van vroegere gebeurtenissen nog na. Avontuurlijk Forteiland: een dag waar je nog lang over zult napraten.

Avontuurlijk Forteiland kost €18,50 p.p. incl. bootovertocht. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis als verstekeling mee.

Forteiland

Forteiland IJmuiden

Schepen van over de hele wereld varen voorbij, de haven van IJmuiden draait op volle toeren en de Noordpier van Wijk aan Zee blinkt in de zon. Dat is het verbluffende uitzicht vanaf het Forteiland in de monding van het Noordzeekanaal, op minder dan een half uurtje rijden van Amsterdam. 

Het Forteiland is een van de onderdelen de Stelling van Amsterdam en werd rond 1885 aangelegd om de hoofdstad te kunnen verdedigen tegen buitenlandse indringers. De grote bunkers, het mysterieuze labyrint van ondergrondse gangen en de koepelzaal met muurschilderingen zijn authentiek gerestaureerd. 

De ideale omgeving voor een avontuurlijke dag voor het hele gezin of kinderfeest.

Forteiland
Forteiland

Activiteiten

Op het Forteiland valt genoeg te ontdekken. Met de kaart in de hand kan je alle uithoeken van het vier hectare grote eiland onderzoeken. Vindt dukaten en lever deze in voor wat lekkers. Of je behendigheid laten zien op de evenwichtsbalk. Durf je een vrije val aan, ga dan naar de Vrije val. Bij het boogschieten en buksschieten kan je zelf ervaren hoe de soldaten het eiland vroeger verdedigden. Even pauze maak dan van pannenkoeken eten een activiteit. Kortom een geweldige dag voor het hele gezin voor maar €18,50 p.p., kinderen tot 4 jaar gratis.

 • Vrije val, Power fan
 • Buksschieten
 • Abseilen
 • Boogschieten
 • Evenwichtsbalk
 • Trapeze sprong
 • Historische rondleiding, Fortkennisspel
 • Dukaten zoeken en inwisselen voor chocolade dukaten
 • Oriëntatietocht met kaart
 • Lekker dwalen over het Fort
Forteiland
Forteiland
Forteiland

Waar vertrekt de boot naar het Forteiland?

 • De boot vertrekt vanaf de "Kop van de Haven, Sluisplein 78 in IJmuiden. Adres voor de navigatie, sluisplein 78 IJmuiden, Plan je reis met openbaar vervoer op www.9292.nl


Hoe lang is het varen?

De bootovertocht duurt ongeveer 10 min.

Voor welke leeftijden is het Avontuurlijk Forteiland?

 • Programma is geschikt en leuk voor alle leeftijden. Voor iedere leeftijdsgroep zijn er activiteiten. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis en mogen als verstekeling mee.


Is het Forteiland makkelijk toegankelijk?

 • Het Fort op het eiland is Unesco wereld erfgoed uit 1888. Hierdoor zijn niet alle paden van het monument even egaal en raden wij dames aan geen hoge hakken te dragen tijdens een bezoek aan het Forteiland. Het Forteiland is deels toegankelijk voor minder validen.


Moet is vaste heen en terugreis boeken?

Nee, je mag zelf kiezen met welke boot je heen en terug vaart.

Wat voor kleren moet ik aan?

 • Houdt de weersverwachting in de gaten en pas de kleding daarbij aan. Een groot aantal activiteiten vindt binnen in het Fort plaats. Het weer zal nooit een spelbreker zijn van het programma.


Kan ik eten en drinken kopen op het Forteiland?

 • Op het Fort is beperkt catering verkrijgbaar. Koffie, thee, fris, bier, wijn en pannenkoeken. Neem gerust zelf eten en drinken mee naar het Fort. Laat het eiland wel netjes achter en neem afval mee of gooi het in de aanwezige prullenbakken.


Is er wifi op het Forteiland?

Ja, natuurlijk. Het is een historisch monument maar van alle moderne gemakken voorzien.

Zijn honden toegestaan op het Forteiland?

 • Honden zijn aangelijnd toegestaan


Kan ik aan boord nog kaarten kopen?

 • Aan boord van de Koningin Emma kunnen evt. extra kaarten gekocht worden. deze kosten dan wel €22,50


Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl