Avontuurlijk Forteiland

Leukste dagje uit voor het hele gezin, voor maar €18,50 p.p. incl. bootovertocht

Beleef een historische dag op het Forteiland IJmuiden

Stap aan boord! Het Avontuur kan beginnen. Met de boot de haven in voor de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. Even iets heel anders, lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Over het eiland struinen op zoek naar verborgen dukaten. of dwalen door de ondergrondse gangen van de bunkers. En houd je van historie, dan kan je hier je hart ophalen. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Op ieder stukje van dit imposante verdedigingswerk trilt de spanning van vroegere gebeurtenissen nog na. Avontuurlijk Forteiland: een dag waar je nog lang over zult napraten.

Avontuurlijk Forteiland kost €18,50 p.p. incl. bootovertocht. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis als verstekeling mee.

AVONTUURLIJK FORTEILAND

1,5 meter Proof

PBN heeft het Forteiland, de overtocht, de activiteiten en de catering aangepast aan het "nieuwe normaal", de anderhalvemetermaatschappij.

Bij de boot worden geen kaarten verkocht er kan alleen online gereserveerd worden. Kom niet naar het Forteiland wanneer je verkouden bent koorts en/of kortademend bent. Hou 1,5 meter afstand en volg de instructies van Team PBN.

Momenteel is onze horeca gelegenheid gesloten, het is toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen.

Forteiland

Forteiland IJmuiden

Schepen van over de hele wereld varen voorbij, de haven van IJmuiden draait op volle toeren en de Noordpier van Wijk aan Zee blinkt in de zon. Dat is het verbluffende uitzicht vanaf het Forteiland in de monding van het Noordzeekanaal, op minder dan een half uurtje rijden van Amsterdam. 

Het Forteiland is een van de onderdelen de Stelling van Amsterdam en werd rond 1885 aangelegd om de hoofdstad te kunnen verdedigen tegen buitenlandse indringers. De grote bunkers, het mysterieuze labyrint van ondergrondse gangen en de koepelzaal met muurschilderingen zijn authentiek gerestaureerd. 

De ideale omgeving voor een avontuurlijke dag voor het hele gezin of avontuurlijk kinderfeest.

Forteiland
Forteiland

Ontdek het Forteiland, leer de geschiedenis en daag elkaar uit

Op het Forteiland valt genoeg te ontdekken. Met de kaart in de hand kan je alle uithoeken van het vier hectare grote eiland onderzoeken. Vind dukaten en lever deze in voor wat lekkers. Laat je behendigheid zien op de evenwichtsbalk. Durf je een vrije val aan, ga dan naar de Power fan. Bij het boogschieten kan je zelf ervaren hoe de soldaten het eiland vroeger verdedigden. Kortom een geweldige dag voor het hele gezin voor maar €18,50 p.p., kinderen tot 4 jaar gratis.


  • Vrije val, Power fan
  • Boogschieten
  • Evenwichtsbalk
  • Historische rondleiding (zelfstandig d.m.v. QR codes of met een gids)
  • Dukaten zoeken en inwisselen voor iets lekkers
  • Speurtocht langs de historische plekken
  • Lekker dwalen over het Fort

"Niet alleen leuk voor de kids! Met de Historische rondleiding ook voor volwassen een bijzondere dag"

Forteiland

Waar vertrekt de boot naar het Forteiland?

De boot vertrekt vanaf de "Kop van de Haven, Sluisplein 78 in IJmuiden. Adres voor de navigatie: Sluisplein 78 IJmuiden. Plan je reis met openbaar vervoer op www.9292.nl.


Hoe lang is het varen?

De bootovertocht duurt ongeveer 10 min.

Kan ik eten en drinken kopen op het Forteiland?

Op het Fort is beperkt catering verkrijgbaar. Koffie, thee, fris, koek en snoep zijn te koop. Neem gerust zelf eten en drinken mee naar het Fort. Laat het eiland wel netjes achter en neem afval mee of gooi het in de aanwezige prullenbakken.


LET OP I.V.M. HET SLUITEN VAN DE HORECA IS ER MOMENTEEL GEEN ETEN/DRINKEN VERKRIJGBAAR

Kun je pinnen op het Forteiland?

Ja, het is mogelijk om te pinnen.

Is het Forteiland geschikt voor rolstoelers of mensen slecht ter been?

Het Fort op het eiland is Unesco wereld erfgoed uit 1888. Hierdoor zijn niet alle paden van het monument even egaal. Het Forteiland is deels toegankelijk voor minder validen.

Het fort heeft meerdere verdiepingen, om het gehele fort te bekijken moet er ook trap gelopen worden. Op het Forteiland is geen personenlift aanwezig.

Kan ik van het eiland af wanneer ik wil? of moet ik de terugreis ook al boeken?

Ja, op de ticketwebsite koop je tickets voor een specifieke vertrektijd. Je mag wel zelf kiezen met welke boot je terug vaart.

Heenvaart: 10:00 | 12:30 uur

Retour vaart: 12:40 | 13:45 | 15:55 uur

(ivm RIVM richtlijnen zijn er momenteel vaste vertrektijden!)

Zijn honden toegestaan op het Forteiland?

Nee, honden zijn niet toegestaan

Is er wifi op het Forteiland?

Ja, natuurlijk. Het is een historisch monument maar van alle moderne gemakken voorzien.

Kan ik aan boord nog kaarten kopen?

Nee, je dient vooraf een online een ticket te kopen.

Wat voor kleren moet ik aan?

Houdt de weersverwachting in de gaten en pas de kleding daarbij aan. Een groot aantal activiteiten vindt binnen in het Fort plaats. Het weer zal nooit een spelbreker zijn van het programma.

Voor welke leeftijden is het Avontuurlijk Forteiland?

Programma is geschikt en leuk voor alle leeftijden. Voor iedere leeftijdsgroep zijn er activiteiten. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis en mogen als verstekeling mee.

Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl