FORTDISCOVERY

Het fort dat ontdekt moet worden. Forteiland als het beste bedrijfsuitje en teambuilding. Ever!

Fortdiscovery = Forttreffelijk

Niet alleen omdat er schepen van over de hele wereld varen of omdat je de dynamiek van de haven van IJmuiden direct voelt gonzen of omdat je onder de indruk bent van de zon die blinkt op de Noordpier van Wijk aan Zee. Het is juist ook Forttreffelijk omdat Forteiland een stuk waarlijk groots Unesco Erfgoed is, onderdeel van De Stelling van Amsterdam en jij er toegang tot hebt! 

Neem je collega’s mee naar dit tot de verbeelding sprekende eiland. Even weg uit het dagelijkse. Leer elkaar beter kennen en leg de basis om als team nog beter te werken. 

Op slechts een half uur rijden vanaf Amsterdam ben je in een totaal andere wereld. Waar je op ontdekking kan door de gangen van het Fort, je grenzen kan opzoeken of even helemaal niets kan doen na een intense activiteit of een constructieve vergadering.

Ontdek de geheimen van Forteiland en ga op discovery

• Een spannende én ontspannende ontdekkingstocht

• Leuk voor topsporters en fanatieke bankhangers

• Op een eiland, maar vlakbij Amsterdam

• Voor groepen van 10 tot 600 mensen

• Geschikt voor alle seizoenen

Forteiland inspireert

De buzz van alle overleveringen, alle verhalen die in de muren lijken te zijn opgeslagen en de mystiek van het verleden maken Forteiland tot dé evenementenlocatie van PBN. In de monding van het Noordzeekanaal in IJmuiden, dichtbij Amsterdam ligt deze parel. Alleen te bereiken met de boot en alleen voor die met het recht op toegang.

De koepelzaal met muurschilderingen, de grote bunkers en het mysterieuze labyrint vormen het decor van Fortdiscovery. Op ieder stukje van het 4 hectare grote eiland, voel je de spanning van vroeger. En die adrenaline kun je goed gebruiken voor de activiteiten. Of zoek de rust van weleer op en laat die over je heen dalen waardoor het genieten een echt beleving wordt.

Maak jouw verhaal onderdeel van de geschiedenis van het eiland. Wij dagen je uit om op ontdekking te gaan en je eigen pad uit te zetten.

fordiscovery gang
fortdiscovery olielampen
fortdiscovery galerij
fortdiscovery deelnemers start
fortdiscovery fortwachter
fortdiscovery-harnas
fortdiscovery trappen
fortdiscovery-plattegrond
fortdiscovery-eiland-vogelvlucht

ACTIVITEITEN

Tijdens deze ontdekkingstocht kruisen allerlei uitdagende activiteiten je pad. Je komt meer te weten over het fort én over de kwaliteiten van je team. Kies uit alle activiteiten dat wat jij wilt ontdekken en ga er voor! Overzicht van activiteiten (pdf).

fortdiscovery pyramidebouwen
fortdiscovery team in balance
fortdiscovery activiteit
katapult forteiland fun

Flexibel Fortdiscovery

In het fort valt genoeg te ontdekken. Of je dit nu in een middag doet of er een hele dag voor uit trekt! Jij bepaalt. Ga je op de culinaire toer of bekijk je liever hoe goed je kunt boogschieten? Welke activiteiten je ook kiest, je doet alles samen met je collega’s. Wie zal zich gaan bewijzen als historici? En welke collega is eigenlijk dapperder dan je denkt? Je ontdekt het met Fortdiscovery.

In overleg met PBN is bijna alles mogelijk. We kunnen voor elke groepsgrootte een leuke dag samenstellen. Mocht je zelf wensen en ideeën hebben, dan gaan we graag samen ontdekken hoe wij Fortdiscovery kunnen inrichten. Wij geven je graag een voorzetje over hoe je de (mid)dag kan indelen:

DISCOVER DE MIDDAG, programma (ter inspiratie)

13:00
Overtocht naar het Fort

Direct bij aankomst waan je je meteen in een andere wereld.

13:15
Koffie en thee

Wij ontvangen je met koffie, thee en wat lekkers.

14:00
Start 1e deel Fortdiscovery

Start van het Fortdiscovery programma in te richten voor de cultuursnuivers of waaghalzen onder jullie.

15:30
Pauze

Korte pauze. Tweede deel van de Fortdiscovery.

17:00
Afsluitende activiteit

Van boogschieten tot labyrint, van video-opdracht tot een historische rondleiding. Aan jullie de keuze.

17:30
Borrel

We halen weer even adem. kletsen bij en nemen een drankje.

18:30
Fortbarbecue

Je kan er voor kiezen om te blijven dineren. Onze bbq is wereldberoemd!

20:30
Retour naar de vaste wal

Wil je weer naar huis? Of overnachten in de buurt? Dan brengen wij je veilig terug naar het vasteland. Slapen op het eiland kan, maar alleen in het traditionele zeilschip dat langszijde ligt.

Fortdiscovery to the max: de hele dag (en nacht)

Het ietwat onaangename met het meer aangename combineren? Denkt er dan eens aan een vergadering, brainstorm of visie overleg te combineren met de activiteiten. 

De locatie is dan wel historisch echter volledig voorzien van alle moderne gemakken. Je kiest zelf een van de prachtige zalen uit: van de sfeervolle koepelzaal tot het intieme commandantenverblijf. In elke zaal beschik je over draadloos internet, een beamer met scherm en geluid, flip-over, Jura espressomachine en koelkast met frisdrank. 

Even de groep opsplitsen? Er zijn ook break-out rooms. Als onderbreking of afsluiting van de vergadering, kies je uit de lijst met activiteiten. Als we een voorstel mogen doen.. wat dacht je van een wijnproeverij als afsluiting? Om samen te toosten op een leerzame en enerverende dag?

Voorbeeld dagprogramma:

09.30 Bootovertocht 10.00 Ontvangst op Forteiland. Koffie en thee met lekkers 10.45 brainstorm 13.00 Lunchen 14.00 Tweede ronde activiteiten 16.15 Pauze 16.45 Derde ronde activiteiten 17.30 Wijnproeverij 18:30 Shared Dining 21.30 Overtocht naar de vast wal met overnachting in het Apollo Seaport Beachhotel in IJmuiden.

katapult forteiland fun

Van FortDiscovery tot FoodDiscovery!

Breid je Fortdiscovery uit met een Fooddiscovery! Van een broodjeslunch tot een vijfgangendiner of onze befaamde barbecue: aan jou de keuze om iets lekkers uit te zoeken. Wat je ook kiest, je kiest sowieso voor vers en goed eten. Onze producten komen zoveel mogelijk uit het seizoen en uit de regio. Eet je liever geen vlees, vis, zuivel, gluten of suiker? We houden graag rekening met je wensen. Van borrel tot barbecue.

Compleet overzicht van ons menu (pdf).

fortdiscovery ddiner

Kosten overzicht

Overtocht

€ 9,50

Koffie ontvangst met lekkers

€ 4,50

Entree eiland

€ 17,50

Fortdiscovery (dagdeel activiteiten en begeleiding)

€ 55,--

Fortbarbecue

€ 29,50

Uitkoop consumpties gedurende diner

€ 15,00 p.p.

Uitkoop consumpties gedurende programma (non alcohol)

€ 5,00 p.p.

Informeer naar onze voordeeldata, kortingen tot 20%

Vraag vrijblijvend offerte aan, prijzen excl. btw

Slapen als een echte schipper of havenmeester

Als je Fortdiscovery afsluit met een borrel of diner, is het prettig om te blijven slapen. Dat kan dan weer niet direct op het eiland omdat dat niet is toegestaan, maar dat kan wel op het prachtig traditionele zeilschip dat aan het eiland ligt. Zo verleng je alsnog dat ultieme eilandgevoel. 

Overnacht je liever aan vaste wal? We varen je met liefde naar het Apollo Seaport Beachhotel in de haven van IJmuiden. Wie liever slaapt in z'n eigen bed, vervoeren we met de bus naar huis. Zo kan iedereen van een drankje genieten!!

Apollo Seaport Beachhotel

Eerst zelf kijken? Of nog vragen?

Voordat je Fortdiscovery in de agenda’s van je collega’s plant, kun je ook eerst een kijkje komen nemen. Vrijblijvend natuurlijk. Je ervaart dan hoe het is om de boot naar het Forteiland te nemen, om te wandelen door een stukje geschiedenis en om te proeven aan de unieke sfeer van Forteiland. 

Heb je nog vragen? Wil je meer weten over de catering, de overnachtingsmogelijkheden en/of de voor jullie passende activiteiten? Bel gerust 020 626 36 00. Wij horen graag van je. Laat de ontdekkingstocht maar beginnen!

Forteiland van bovenaf

Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl