Onboarding met Impact

Team PBN
Rick Slabbers

Het is cruciaal voor ons om nieuwe teamleden effectief te integreren binnen onze organisatiecultuur en teams. Het succes van jouw onderneming rust immers op de bijdragen van elk individu. Gezien de significante investering die elke nieuwe medewerker vertegenwoordigt, is een gestroomlijnd Onboarding proces onmisbaar.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt de kans dat werknemers langer dan drie jaar bij een organisatie blijven 69% groter is wanneer ze een succesvolle Onboarding ervaren. Dit is belangrijk omdat bedrijven gemiddeld 25% van nieuwe werknemers binnen een jaar verliezen, vaak als gevolg van onvoldoende Onboarding.

De waarde van werknemersbetrokkenheid is algemeen bekend, en een doeltreffend Onboarding proces kan deze betrokkenheid aanzienlijk verhogen. Bedrijven met een gevestigd Onboarding programma rapporteren een hogere medewerkersbetrokkenheid. Deze bedrijven ervaren tevens een toename in productiviteit bij nieuwe medewerkers.

Een positieve Onboarding ervaring draagt bij aan een gunstige werkattitude en betrokkenheid. Deze aspecten zijn essentieel voor het welzijn en de prestaties van het personeel.

Om deze redenen is het essentieel dat onboarding serieus wordt genomen en dat er strategisch wordt geïnvesteerd in nieuwe medewerkers. Energieke nieuwkomers zijn de basis voor een succesvolle onderneming. Zie ook PBN-blog over energieke teams (https://www.pbn.nl/blog/energieke-teams-presteren-beter)  . Door mensen op de juiste wijze te verbinden, creëren we een positieve en dynamische werksfeer.

Een effectief Onboarding Event moet de volgende elementen bevatten:

  •   Introductie tot de organisatie, inclusief praktische informatie.
  •   Inzicht in de bedrijfscultuur en de missie.
  •   Ontwikkeling van vaardigheden om optimaal te presteren.
  •   Sociale integratie door middel van intensieve kennismaking.

Het resultaat van een goed georganiseerd Onboarding Event is een medewerker die zich volledig onderdeel voelt van het team, die verantwoordelijkheid neemt, voorbereid is op toekomstige taken, direct productief wil zijn, commitment toont, en meer werkplezier ervaart.

Gezien het belang van een goede start en de impact van een eerste indruk, adviseren wij het organiseren van een Onboarding Event voor nieuwe medewerkers of teams. TeamPBN is beschikbaar om assistentie te verlenen bij het ontwikkelen van een Onboarding Event met substantiële impact. 

Meer info op PBN Boost Boarding of luister onze Onboarding Podcast


Mailen, bellen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.