Organiseer ervaringen!

Team PBN
Rick Slabbers

Hoe gezamenlijke ervaringen buiten de werkvloer je bedrijf versterken

Hoe goed het salaris en hoe uitdagend het werk ook is: mensen zijn het erover eens dat een positieve cultuur binnen een bedrijf net zo belangrijk is. Dat houdt in: samenwerken in een fijne sfeer, waarin je binnen én buiten kantooruren plezier maakt. Deze ervaringen stralen direct af op het bedrijf. Een tevreden team is gemotiveerd en betrokken. Het resultaat? Een effectiever en succesvoller werkproces. Het investeren dubbel en dwars waard.

Een positieve werkcultuur in 5 stappen

Nu denk je misschien: hoe organiseer je zo’n ervaring waarmee je direct bijdraagt aan een positieve werkcultuur? Een vrijmiddagborrel is helaas niet voldoende om mensen echt met elkaar te verbinden. Ook dinertje gaat het verschil niet maken. Om langdurig effect te hebben op de werkvloer - en net zo lang in de hoofden van mensen gekoesterd te worden - moet een ervaring voldoen aan een aantal essentiële elementen:

1 Laat de ervaring langer duren dan deze duurt

Een ervaring begint al zodra deze in de agenda’s staat. Voorpret is net zo belangrijk als het plezier dat je op de dag zelf maakt. Geef iedereen dus vast een voorproefje van wat ze straks te wachten staat. Deel foto’s, het menu, de activiteiten. Dan begint de ervaring nu al.

2 Kies een locatie die al een ervaring an sich is

Een ervaring wordt onvergetelijk als de locatie dat ook is. Daarvoor hoef je geen pretpark af te huren; bijzondere plekken zijn overal. Ook het vervoer maakt uit. Een bootritje van tien minuten verandert volwassenen in overenthousiaste kinderen.

3 Geef iedereen wat te proeven

Niet letterlijk, al is voedsel natuurlijk hartstikke belangrijk. Zorg vooral voor een programma waar voor iedereen iets tussen zit. Of dat nou iets culinairs, creatiefs of cultureel is. Elk teamlid blinkt dan vanzelf een keertje uit en iedereen heeft het naar de zin.

 4 Laat mensen actief meedoen, zelfs de luiste luiaard

Activiteiten met atletische prestaties zijn echt niet nodig. Kies daarentegen wel voor ervaringen die iets van je vragen; op fysiek of mentaal gebied. Een halfuurtje boogschieten of kennisquiz haalt zelfs de luiste luiaard van de bank

5 Breng kennis over, al is het de bereidingswijze van een Thai curry

Als je samen kookt, een raadsel oplost of historische speurtocht aflegt, leer je sowieso iets nieuws. En omdat je alle ervaringen deelt, komt dat ook de samenwerking ten goede. Wie samen een Thai curry bereidt, geniet ook van een betere samenwerking op de werkvloer.

Wat ga je jouw organisatie laten ervaren?

Nu je precies weet wat er nodig is voor een positieve bedrijfscultuur, gaan er vast allerlei gedachten door je heen. Potentiële ervaringen, mogelijke plekken en natuurlijk: de mooiste resultaten. Laat gerust je idee achter in de reacties. Of wil je even brainstormen? Bel of mail gerust om samen een ervaring te realiseren waar je hele organisatie van geniet én blijft genieten.

Rick Slabbers, Directeur PBN

mail@pbn.nl

020-6263600
Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.