Hoe creëer je een belevenis?

Team PBN
Rick Slabbers

Van een middagje paintballen tot een avond borrelen: team events kennen we allemaal. Maar hoeveel onthoud je er écht? Leerde je je collega’s werkelijk beter kennen in een overall met verfspetters? Ontdekte je wat je - naast een liefde voor speciaalbier - nog meer samen deelt? En wat weet je nog van de locatie? Waarschijnlijk niet veel. Vaak raken team events snel in de vergetelheid. Laat staan dat ze een team nader tot elkaar brengen. Hoe je daar wél voor zorgt? Simpel. Organiseer geen team event; organiseer een belevenis. Deze vier elementen heb je nodig:

De Verwachting, tel de nachtjes

Het begint met verwachting. Mensen moeten aftellen. Zin krijgen. Voorstellingen maken. Elkaar aanstoten. Alvast de website van het event bekijken. En zichzelf daar alvast zien lopen, varen, koken of van een elfmeter hoge toren tokkelen. Wat dan ook. Zorg ervoor dat het event leeft voordat je het daadwerkelijk beleeft.

De Omgeving, laat de omgeving binnenkomen

De omgeving is een verlengstuk van je event. Dus als de omgeving tegenvalt, doet dat ook af aan de activiteit. Hoe leuk die misschien ook is. Denk daarnaast goed na over de sfeer van de plek waar het event begint. Neem daar je team al mee op reis. Letterlijk en figuurlijk. Zet desnoods een fanfare op de parkeerplaats of huur een privésloep.

Inspanning, betrek om bij te blijven

Het is natuurlijk leuk om op een historische plek een rondleiding te krijgen, maar het is nog leuker om zélf door gangen te speuren. Of van een fort af te tokkelen. Door je team echt te betrekken, voelen ze zich nog meer onderdeel van het team. Dat niet alleen: ook voelen ze zich onderdeel van het succes van het programma, dat ze nog vele jaren bijblijft.

Uitdaging, leer iets nieuws

Aan het eind van de dag wil je iets kunnen wat je nog niet eerder kon. Abseilend bijvoorbeeld. Of boogschieten. Of tien wijnsoorten herkennen. Door grenzen op te zoeken en te verleggen, laten collega’s zichzelf bovendien écht zien. Waardoor je elkaar beter leert kennen en beter gebruikmaakt van elkaars kwaliteiten. Het resultaat? Een nóg betere samenwerking. Zo wordt je event zowel een dag om te onthouden, als een dag waarvan je nog jaren de vruchten plukt.


Rick Slabbers, Directeur PBN


Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken


Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.