Grunau im Almtal

snowboarden en skiën in Oostenrijk

Met PBN op wintersport

Zorgeloos op wintersport door persoonlijk advies op maat en uitgebreide service ter plaatse.

Vanaf 1984 verzorgt PBN jaarlijks 14 weken compleet verzorgde wintersport in Grünau im Almtal. PBN heeft praktisch alle hotels en appartementen in contingent en verzorgt graag naar wens: het verblijf, de liftpassen, de materiaalverhuur, de ski- en/of snowboardlessen maar ook vrijblijvende avondprogramma's. Wie via PBN boekt hoeft niet te denken aan borgsommen, identiteitsbewijzen of pasfoto's. Ter plaatse is onze reisleiding aanwezig om onze gasten te ontvangen, de liftpassen uit te reiken, te helpen bij verhuur en de les indeling. In de vakantieweken nemen we eigen skileraren mee die voor de plaatselijke skischool les geven.

Het skigebied, Der Kasberg

Sneeuwzeker (zgn. Schneeloch) overzichtelijk en vriendelijk. Ca. 950 km vanaf Utrecht. Super gastvrij en veilig.

De skischool

PBN verzorgt ski- en snowboardlessen via de plaatselijke skischool. In de vakantieweken worden de Nederlands sprekende skileraren het eerst ingezet bij de PBN-Kinder-Ski-klassen. Wie vooraf bij PBN reserveert heeft garantie en een snelle service (borgsommen en ID's zijn dan niet meer nodig). Ski's, stokken en snowboards kunnen gratis worden gestald in het skigebied. In het dalstation zijn ook kluisjes aanwezig.

Hotel of Appartement?

Kies voor een verblijf (op basis van halfpension) in een Hotel of verblijf zelfstandig in een ruim appartement. PBN kent alle locaties persoonlijk. Valt het niet mee om een keuze te maken? Zet dan alle prioriteiten op een rij en mail dit naar wintersport@pbn.nl Een vrijblijvend advies is dan gegarandeerd. De prijzen zijn altijd inclusief de liftpassen. Voor onze gasten die niet-skiën regelen we een (goedkopere) wandelpas.

Veelgestelde vragen:

Is het skigebied sneeuwzeker?

Door de natuurlijke ligging van het skigebied (in de Noord-Alpen) wordt het in Oostenrijk ook wel "Schneeloch" genoemd. Dit betekent dat het skigebied sneeuwzeker is.

Hoe is de bereikbaarheid?

De afstand van Utrecht naar de Kasberg is ca. 930km. De kortste weg is niet via München (waar de wintersportdrukte op de weg het groots is), maar via Nürnberg en Regensburg. Hier is het heel rustig op de weg. Het skigebied ligt in de eerste bergen die je tegenkomt (in de Noord Alpen) waardoor de route geheel vlak is.

Wat is er te doen voor niet-skiërs?

Ook als je niet zelf gaat skiën of snowboarden is het leuk om mee de berg op te gaan. Alle restaurants zijn ook te voet bereikbaar en je kunt met de sneeuwscooter mee naar het Hochberghaus wanneer je daar gaat lunchen. Het is dus altijd mogelijk om met de skiërs af te spreken samen ergens te gaan lunchen. Buiten het skigebied om zijn er diverse mogelijkheden; niet-skiërs ontvangen leuke tips bij de reisinformatie.

Voor de niet-skiërs bestellen we een wandelpas (in plaats van een ski-pas). Hiermee kun je elke dag een keer de berg op en dit is natuurlijk goedkoper dan een ski-pas.

Mailen, bellen, appen?

Je kunt ons hier bereiken

Mokerstraat 28-30
1021 KC Amsterdam

020 626 36 00

mail@pbn.nl